Vissza a blogba

Nincs tartósítva testidegen anyagokkal és szerves kötésben van benne minden ásványi anyag. Ez a zöldturmix, a “zöld koktél” lényege és előnye az emberi testnek. Azért kell növényi alapon bevinni a vitaminokat, ásványi anyagokat, mert szerves élőlények vagyunk. Erről beszélgetnek a VNTV-n Jakab István és Partl Viktória.

Jakab István:

Jó zöld koktél alapanyagok beszerzése: lehetetlen? (shopping-1232944_1920)
Jó zöld koktél alapanyagok beszerzése: lehetetlen? (shopping-1232944_1920)

Hogy van az, hogy már bármit megvehetnénk, de nincs mit? Túljutottunk azon a korszakon, hogy esetleg nincsen pár ezer forint a zsebünkben, hogy elmenjünk és igényes alapanyagokat vásároljunk. Ezzel szemben mi a helyzet, ha bemész ma egy élelmiszerboltba?

Partl Viktória:
Ma már sajnos nem mondhatjuk azt, hogy az egészséges élelem az természetes. Ma már az kincsnek számít és nagyon nehéz megszerezni. Ezért több pénzt is hajlandóak lennénk adni rá, hogy a családunknak, magunknak egészséges élelmet adjunk. De most már eljutottunk oda, hogy ez is nehéz. Hiába van a zsebünkben pénz, elmegyünk vásárolni és akkor is nehéz megtalálni, hogy mi az amit megvehetünk.

Jakab István:

A manipulált növények nem táplálnak (tomatoes-5356_1920)
A manipulált növények nem táplálnak (tomatoes-5356_1920)

Nagyon nagy probléma ez, amiről beszélsz. Párszor jártam Amerikában, az egyik gyerekem ott él és ott ugyanez van, tényleg az anyagi bőség, a javak, de félelmetes pestisben élnek. Ugyanis elkezdték ezelőtt 30 évvel a vetőmagjaikat, növényeiket manipulálni. A paradicsomot például egy keményebb bőrű halfajtával keresztezték, mert így a paradicsom héja keményebb lesz, és tovább eltartható.

A kényelem és a sejtek szükségletei összeegyeztethetetlenek?

Partl Viktória:
Sajnos ez egy nagyon komoly probléma, mert maga a természetes táplálék magunkhoz vétele az is szimbolikusan egy egységet jelképez. Hogy egységben vagyunk a természettel és ha már csak szintetikus és mű amit eszünk, az egy nagyon nagy elszakadást jelent a természetes gyökerektől.

Hogy reagál a sejt a génmanipulált élelmiszerre? (molecule-2082634_1280)
Hogy reagál a sejt a génmanipulált élelmiszerre? (molecule-2082634_1280)

Jakab István:
Megpróbáltam sejtszintre leereszkedni, a sejt mit se sejt, jön egy ilyen génmanipulált, általa felismerhetetlen vacak, mit reagál?

Partl Viktória:
Az első reakció a stressz, nehogy azt higgyük, hogy a stressz például csak munkahelyi stressz lehet. A mai táplálékok a szervezet számára stresszt jelentenek.

Jakab István:
A stresszes ember kétféle formában ismerhető fel, vagy a végtelenségig meg akar felelni a feladatának és akkor csont és bőr lesz, a másik az, hogy a stressz nem tud mit kezdeni a tápanyaggal, ezért valamilyen módon bebugyolálja és elteszi gyönyörű habhájba.

A táplálék, mint stressz a sejteknek

Partl Viktória:
Ez egy összetettebb kérdés, amit nem tudunk megemészteni (adalékanyagok, színezékek, stb.), azok egyrészt károsítanak minket, másrészt panganak a bélrendszerben, mert nem tudjuk őket megemészteni. Mindegyiknek következményei vannak, azt nem is merjük kutatni, hogy ha két adalékanyag egymással reakcióba lép, akkor annak milyen következményei vannak.

Jakab István:
Magyarországnak van egy óriási előnye, konkrétan az, hogy tönkretették a mezőgazdaságunkat ezelőtt húsz évvel, tehát rengeteg bevetetlen föld van, illetve elég sok föld van bevetve műtrágyával és sajnos GMO-s kukoricával, búzával. Ugyanakkor mozgalomként elindult, hogy védjük a saját vetőmag állományunkat, amíg még lehet.
Miért kell szárítmányhoz nyúlni, miért nem mindig a friss?

Partl Viktória:

Sütemény helyett legyen inkább zöld koktél! (cake-1971552_1920)
Sütemény helyett legyen inkább zöld koktél! (cake-1971552_1920)

Nincs mindig friss, ezen az éghajlati övön mindennek megvan az idénye, akkor mindig vegyük azt, amiről tudjuk hogy a mi éghajlatunkon a mi földünkön megtermett, amikor viszont már nincs az idénye, akkor mint ahogy őseink, nyúlhatunk a szárítmányokhoz. Ezekből ugye a víz kivonódik és koncentrálódik benne a hatóanyag, ugyanúgy tudjuk táplálni vele a testünket, mert ma már ez nem függ össze azzal, hogy eszünk. Ehetünk azért, mert tetszik valami, mert boldogságot okoz megenni valamit, de ha a szervezetünket táplálni szeretnénk, akkor nagyon oda kell figyelni és még mindig a zöldségek, gyümölcsök azok, amiket ha koncentráltan fogyasztunk akkor megtehetjük ezt.

Szezonalitás, tartósítás, szárítmányok, zöld koktél (Moksa Green)

Jakab István:
Látjuk már, hogy mindenféle rézgáliccal meg a Jóisten tudja mivel tartósítják a növényeket Kínában, azért hogy hosszú ideig elálljon, nem tudom már hogy ha friss zöldséget és gyümölcsöt veszek sem, hogy mondjuk nem egy ilyen halpikkellyel keresztezett paradicsomot veszek?

Partl Viktória:
Azért azt látjuk, egyrészt aki foglalkozik energetikával egész más érzés megfogni, illetve látjuk a külsején, hogy nem természetes. Ha fölvágjuk kemény, fehér stb., nem a megszokott.

Jakab István:
És szerves kötésben van minden ásványi anyag, nagy vesszőparipánk, hogy azért kell növényi alapon bevinni a vitaminokat, ásványi anyagokat, mert szerves élőlények vagyunk.

Partl Viktória:
Igen, és az egy dolog, hogy ha főzünk, akkor ezek a kötések felbomlanak és tulajdonképp a vitaminok, ásványi anyagok, enzimek elpusztulnak, nem fognak tudni hasznosulni, az meg sajnos a mai világban egy másik történet, hogy nem csak arról van szó, hogy főzünk, hanem hogy mit főzünk és sütünk, mert természetes anyaghoz már nehezen jutunk hozzá.

Forrás: VNTV, zöld koktél

Nézzen körül a webshopban

Ismerje meg termékeinket és hatásukat. Vásárlás nélkül is informálódhat.


Belépés a webshopba
A Gyógyító Kód
MókshaGyógyírZrt
A Gyógyító Kód
Készleten
€ 13
Nettó ár: € 12.38

Kosárba teszem
4 + 2 Multipack 6 db Moksa Csepp (6x10ml)
MókshaGyógyírZrt
4 + 2 Multipack…
Készleten
€ 116.84
Nettó ár: € 92

Kosárba teszem
Elengedés - Az önátadás útja
MókshaGyógyírZrt
Elengedés - Az önátadás…
Készleten
€ 13
Nettó ár: € 12.38

Kosárba teszem
Jogi nyilatkozat

Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem a megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor, ezt vegyék figyelembe! Webáruházunk nem foglalkozik tanácsadással, gyógyítással, probléma megoldással. Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét. Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő, illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Figyelem! Nem tekinthetők bizonyítéknak a Moksa termékekkel kapcsolatos pozitív terméktapasztalatok, a betegektől és kezelőorvosaiktól származó vélemények. Az emberi szervezetre gyakorolt esetleges kedvező hatás szintén nem azonosítható a gyógyhatással. Mivel minden ember szervezete más, ezért eltérően reagálnak a termékek szedésére. Az étrend kiegészítők nem gyógyszerek, gyógyhatásuk nincs, ezért az ebből eredő állításokért felelősséget nem vállalunk. A weboldalon szereplő kedvező hatások, pozitív visszajelzések kizárólag a termékeket szedő és használó fogyasztók véleményei, tapasztalatai alapján kerültek feltüntetésre. Ezen kívül a szakirodalomban publikált orvosok, kutatók, természetgyógyászok anyagiból válogattuk össze honlapunk tartalmát.